Tilbage

Kiropraktik og større børn

Som børnekiropraktor er man uddannet til at behandle børn i alle aldre. De lidt ældre børn kommer oftest forbi en kiropraktor med klager over smerter, dårlig søvn, motorisk uro eller forsinket motorisk udvikling.

Børn med smerter i bevægeapparatet er meget mere almindeligt end man i mange år har troet. Et nyt stort studie fra 2019 har brugt data fra over 46.000 danske børn i alderen 11-14 år. De fandt at 30% af børnene oplevede moderate rygsmerter mens over 10% oplevede svære rygsmerter (Jørgensen et al. 2019). Det med ømme led og muskler er altså almindeligt og ikke nødvendigvis noget der kommer med alderen.

I denne aldersgruppe er det også en mulighed at barnet får smerter eller ændringer i bevægeligheden i forbindelse med overbelastning eller skader. Det kunne f.eks. være klager over nakkesmerter efter en brækket arm, eller smerter i knæene efter mange timers fodboldtræning.

Ligesom ved andre patientgrupper, vil den kiropraktiske tilgang være at undersøge barnets bevægeapparat for ubalancer og stivheder og behandle disse.

Læs artiklen: Epidemiology of spinal pain in children

Kontakt

20 34 09 34

Kiropraktor Sine Jønsson
Klinik Underværk
Strandparken 6
8000 Århus C


Er du i tvivl om du, eller dit barn, kunne have gavn af kiropraktisk behandling, eller ammevejledning, er du altid velkommen til, at skrive til mig på mail:

sine@klinikundervaerk.dk

Privatlivspolitik

Patientsikkerhed


Find klinikken

Du finder mig hos Klinik Underværk, som ligger i Århus C
Parkeringsmuligheder

Der er 2 timers gratis parkering lige ved klinikken, du skal dog registrere dig via enten parkeringsautomat eller parkerings-app.