Skal baby og mor drikke anderledes i sommervarmen?

Skrevet 21. Jun, 2020 · børn, amning, sommer

Når solen bager udenfor, drikker vi voksne mere væske end normalt. Men hvad med en baby der udelukkende får mælk? Skal du gøre noget anderledes der? Læs med og få svaret –både hvis du fuldammer, og hvis du giver flaske.

Sommeren er i fuld gang, og vi står over for en række varme dage. Har du også overvejet, om din baby, der kun lever af mælk, skal drikke anderledes? Måske du skal tilbyde vand af en kop eller ske ved siden af mælken?

Det korte svar er nej. Som udgangspunkt skal du bare gøre, som du plejer, men der er lidt forskel, alt efter om du fuldammer eller giver flaske.

Hvis du fuldammer

Er din baby fuldammet, skal det bare have fri adgang til brystet i sommervarmen, lige som du normalt også vil gøre. Det skyldes, at modermælk består af næsten 90 procent vand, resten er koncentreret, effektiv næring. Derfor får baby rigtigt meget væske, når du ammer.

Du vil på varme dage ofte opleve, at dit barn viser tegn på sult hyppigere end vanligt, men at han eller hun så dier kortere tid ad gangen. På denne måde får din baby mere af den tynde væskeholdige mælk og øger dermed sit indtag af væske.

Hvis du giver flaske

Får din baby modermælkserstatning på flaske, kan det, i meget varmt vejr, være nødvendigt at supplere med vand i kop, eller i det mindste tilbyde barnet en sutteflaske med vand.

Indtil barnet er seks måneder gammel, skal vandet altid koges og derefter køles ned, inden barnet drikker det. Det er dog bedre at tilbyde en ekstra flaske med erstatning i første omgang.

Hvad med mor?

Skal du så drikke mere væske? Det skal du, men ikke for at gøre din mælk tyndere. Det eneste, du kan påvirke i modermælken, er sammensætningen af fedtsyrer. Der kommer derfor ikke mere eller tyndere, mælk hvis mor drikker mere væske.

Kroppen er nemlig så smart, at den først og fremmest sørger for babys behov. Det betyder altså, at mælkeproduktionen bliver opretholdt – den bruger den væske, der skal til, uanset hvor meget mor har fået at drikke.

Så baby lider ikke, hvis du ikke har sørget for at drikke nok væske. Men da en stor del af dit væskeindtag går til at producere mælk, skal du sørge for at drikke ekstra meget væske end normalt, så du ikke selv dehydrerer.

Kontakt

20 34 09 34

Kiropraktor Sine Jønsson
Klinik Underværk
Strandparken 6
8000 Århus C


Er du i tvivl om du, eller dit barn, kunne have gavn af kiropraktisk behandling, eller ammevejledning, er du altid velkommen til, at skrive til mig på mail:

sine@klinikundervaerk.dk

Privatlivspolitik

Patientsikkerhed


Find klinikken

Du finder mig hos Klinik Underværk, som ligger i Århus C
Parkeringsmuligheder

Der er 2 timers gratis parkering lige ved klinikken, du skal dog registrere dig via enten parkeringsautomat eller parkerings-app.